ZO142 – Az ellenség kukaca

ZO142 – Az ellenség kukaca Zártosztály Podcast

Szörnyű összeesküvésekre derítünk fényt! Nyár előtti utolsó adásunkban számos olyan téma kerül elő, ami miatt a visszatérésünk bizonytalanná válik.

Koffein szájspray és egyéb intenzív gyorsítók ☕🧱🐫
Ni csak, ki beszél? 🗣
Aki légvárakat épít, ne spóroljon az anyaggal! 🎈
Lábatlankodó, halandzsázó idegenek. 🥽

A ZÁRTOSZTÁLY PODCAST 142. ADÁSA

Nehezen indul be a gondolkodásunk, de sokat segít az eperillatú koffeines szájspray megjelenítése. Bár az ötlet jó, szerintünk nem elég! Elgondolkodunk további intenzív gyorsító módszerek kialakításán is, a porított koffein-szippantástól a két féltéglás teve-gyorsítás előráncigálásáig.

Ez utóbbitól gyaníthatóan igen magasra szökkenne a hangunk, mint a vesztét érző kismalacnak. Ezt az effektust viszonylag könnyedén el lehet érni digitális módszerekkel is.

A VoiceMod a skála másik végén Morgan Freeman beszédhang-torzítókat kínál, bár élőben pár egyszerűbb hanghatást sikerült csak kipróbálnunk.

A profi hangtorzításon túl is vannak szintek, a Spotify által nemrég felvásárolt Sonantic például az új Top Gunban teljesen újra tudta saját múltbeli hangjával szinkronizálni a torokrák miatt hangját elvesztő Val Kilmert.

Minek is ez a technika a Spotifynak? Mi feltaláltuk a podcast többnyelvűsítést! A podcastok szövegének lejegyzése, majd annak automatikus fordítása után az eredeti beszélő hangján, más nyelven is újra lehet adni az epizódokat! Így lehet, hogy még a végén lesz a mi podcastunknak is spanyol verziója?

Ez a hajó, erre a nyárra legalábbis, már elment. De, aki légvárakat épít az ne spóroljon az anyaggal! A spanyol belföldi repülést héliumos léghajókkal tervezik megreformálni. Az új héliumos hajók, gyorsvonati sebességgel száguldanak az égen. Ez persze a normál repülőkhöz képest csak cammogás. De, ahova ők mennek, oda nem kellenek sínek!

Ha a szivárgó hélium miatt eltorzulna az utasok hangja, az kellemetlen élményeket okozhat egy telekonferencia közepén. Erre a problémára ad megoldást a Microsoft Teams, ami a háttérzajok és hangtorzítások mesterséges intelligencia alapú szűrését teszi elérhetővé az alkalmazásában.

A hosszú meetingeken el tud kalandozni az ember figyelme, erre is ad Redmond megoldást! A Teams vállalati verziója is hamarosan kooperatív játékokat fog kapni, ami varázslatos, játékos online csapatépítésekre is lehetőséget adhat a jövőben. Persze itt nem komoly videokártyát vagy memóriát igénylő játékokról van szó, hiszen az vállalati környezetben nem igazán érhető el, hanem egyszerűbb táblás és kártyajátékokról.

Mi mondjuk a Pasziánsz csoportos játékát nagyon nehezen tudjuk elképzelni, de az Aknakereső az Amőba vagy akár a Torpedó szabályainak kettőnél több játékosra módosítása is meghaladja a fantáziánkat.

Ha 3D közösségi térben szeretnénk beszélgetni és az erőforrásunk korlátlan, akkor akár munka, akár szórakozás, nyitva előttünk a Horizon Worlds!

Mi van, ha nem akarjuk, hogy a körülöttünk lábatlankodó idegenek zavarják a beszélgetésünket? Az Horizon Worlds új képességei erre is adnak megoldást! Új szűrőjük a köröttünk lebegő idegenek hangját, érthetetlen halandzsává torzítja. Kezünket a fülünkhöz emelve viszont a halandzsa értelmes szöveggé válik.

Aki ennél nagyobb szociális magánéletre vágyik, az a barátait a Horizon Home-ban láthatja vendégül.

Ennek a farvizén feltaláljuk a mindenkinek megfelelő Horizon Party-t, amin a résztvevők mindenki mást, a saját preferenciájuknak megfelelő környezetben és háttérzenével láthatnak. Míg az egyik csapat elektronikus tánczenére ráz, páran szmokingban klasszikusok mellett beszélgetnek, mások barlangi death metál koncerten csóválják fejük felett a belezett csirkéket. A saját nézőpontjukból azonban a többiek hasonló ruhában vannak velük.

A világi és virtuális javak közötti kapcsot képező virtuális birtoklevelekről sok szót ejtettünk. Bár még nem teljesen értjük minek, de az NFT előállításával tréfálkozó, „nyomott-zöld” (mint-green) egyedi Chevrolet Corvette, egyetlen ilyen színben gyártott példányát, NFT-ként lehet majd aukción megvásárolni. A nyertes pedig megkapja a tényleges járművet. Szerintünk ez nem más, mint egy sima árverés, értelmetlen, extra lépésekkel.

De nem akarunk kukacoskodni ezen sokáig, hiszen lehet, hogy meg vannak a perceink számlálva. Kutatók ezúttal ugyanis arra kényszerítettek egy kupac kopasz kukacot, hogy polisztirént egyenek.

Úgy tűnik, találtak is olyan műanyaglebontó enzimet bennük, aminek segítségével, képesek voltak tápanyagot kinyerni a műanyagból. Emiatt aggódva megyünk nyaralni, mert mire visszajövünk, lehet, hogy a kukacok megeszik a gumiszobánkat!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .