ZO048 – Amelikai elekció

United States Of America  - ArtisticOperations / Pixabay

ZO048 – Amelikai elekció Zártosztály Podcast

Amelikában két vénembelnek elekciója lett és már biztosra tudjuk azt is, ki megy el közülük.

Emellett azonban számos olyan hír kapott méltánytalanul kevés figyelmet a médiában, amelyek ápoltjaink érdeklődését felkeltették.

A Zártosztály Podcast 48. adása

A korábbi adásainkban útjára indított barkochba sorozatunk mellett ismét itt vannak azok a hírek, amelyekkel ígéretünk szerint, hallgatótáborunk számára elhozzuk a reggeli kávé plusz magvas kifli kombó mellé kívánkozó, ugyancsak magvas gondolatokat. Ez az adás igyekszik visszatölteni követőink tölténytáskáiba a muníciót.

Az amerikai elnökválasztás folyt az utóbbi időben a média minden lefolyócsövén. A Twitter és a Facebook több ízben is letiltotta Trump médiamegjelenéseit,

mostanára kiderült, hogy Trump a teljes 2020-as élménycsomagra befizetett. Elsőként átesett a COVID-19 fertőzésen, majd elvesztette munkáját és még a házából is ki kell költöznie.

Arány János, költő, költekező

A választások kapcsán a felnőtt amerikai demokráciától kaphattunk egy betekintést abba, hogy mi is vár arra, aki elhanyagolja az oktatásügyet. A zavargások ellen jó előre bedeszkázott kirakatok és a nagyobb hatású kézifegyverek árusításának átmeneti szüneteltetése, a választások idején, minden bizonnyal a nyugalmas és kulturált társadalom része.

A Waymo a teljes önvezető járműflottáját távolította el San Franciscoból, nehogy a tüntetők kárt tegyenek a drága járművekben. Mi pedig ennek örömére elképzeltük azt a konvojt, amely a navigációs alkalmazásokat megtévesztve átmeneti reklámcsúcsforgalmat okoz, amerre elhalad.

A hírekben nem mindenhol szerepelt azonban, hogy nem csupán a kongresszus összetétele és az elnök személye volt a választások célja, de számos helyi témában is leadhatták a voksukat az USA állampolgárai.

Portlandban, Maine államban az arcfelismerés használatát tehették a választók illegálissá. Ezt egy korábbi testületi ülésen már betiltották, ugyanakkor erről a szavazóknak is nyilatkozniuk kellett. Innentől szomorkodhatnak az ujjlenyomatleolvasót nélkülöző Apple tulajdonosok, hogy illegálissá vált a FaceUnlock és pötyöghetik be a telefonjukba a PIN kódot, mint az ősemberek. (Nyugi, nem. Csak a hatóságok nem használhatják, a közemberek magáncélra igen.)

Washington D.C. közben a mágikus gomba használatát legalizáltatja. Ez persze csupán ez előszobája a tényleges legalizálásnak, hiszen még a tanács és a kongresszus áldása is kell hozzá, de volt már rá példa, hogy nem figyeltek oda eléggé.

Ha a gomba nem is nyugtatja meg a választástól felzaklatott idegrendszereket, a Twitch-en külön csatornák indultak közös rejtvényfejtésre. Ennek kapcsán feltaláljuk a 3D keresztrejtvényt és a szakkommentátorok által közvetített keresztrejtvényfejtő versenyeket.

A szakszervezetek ismét kaptak egy virtuális taslit Kaliforniában, ahol a szavazók eldöntötték, hogy az Uber és Lyft sofőrök nem kell, hogy alkalmazottnak minősüljenek.

Ha már munkaügyek, akkor nem mentünk el említés nélkül amellett az egyedülállóan humánus verseny mellett, amelyet a Gamestop hirdetett meg alkalmazottjai számára, akik ezzel extra túlórákat nyerhettek.

Trump helyét Biden veszi át, mi pedig bidén-innen, bidén-túl gyenge poénokkal bidetlenkedünk azon az alkalmazáson, ami lehetővé teszi a nem kötött munkarendű dolgozóknak a mellékhelységhez jutást. A Csuri nevet már tervezzük is levédeni, hogy itthon is el tudjon indulni egy hasonló szolgáltatás. 🤞🏻

A fejünkhöz kapunk ettől az altesti témától, amiről a Caledonian Thistle FC skót harmadosztályos meccsen tapasztalt operatőri baki ugrik be. Egy kopasz partjelző feje sokáig képben volt, minthogy összekeverte a labdával. Mégsem olyan okos az AI, mint hinnénk?

Már régen csak a szoba gumírozott falait bámuljuk, ezért az AMC mozik bérelhetősége megindította a gondolatainkat. Milyen kihasználatlan munkahelyeket lehetne privát bérbeadni a nagyközönségnek?

Hallgatottságunk Kanye West és herevasalt Berki ex főpolgármester jelölt úr szavazótáborának méretét közelíti: hozzájuk hasonlóan szabad szemmel ez sem látható. Ebben a mikrokozmoszban sokat segíthet egy Star Trek Voyager aminek számtalan kiváló használati esetét gondoljuk át.

A mikrokozmoszból egy törpeugrással már a makrokozmosz felé kezdünk kacsintgatni, ahova nemsokára útnak indul egy kertitörpe is. Ha már törpék, akkor a holdkutatás új fejezetét nyitó nyolc ország által ratifikált Artemis egyezmény mellett sem mehetünk el szó nélkül, amelyben az egyik aláíró Luxemburg. Érdekes módon az oroszok, nincsenek az aláírók között, pedig az űrteherforgalomban már évek óta segédkeznek a NASA-nak.

Ha már Hold, akkor búcsúzóul megemlítjük a Nokia egyik legújabb pályázati sikerét, amiben a NASA-tól megkapták a 4G-s hálózat kialakításának feladatát. A Holdon. Tanultabb hallgatóink tudhatják, hogy ennek a feladatnak kettős a célja, részint ezzel a fehérházi gyíkemberek számára biztosítanak kommunikációs csatornát, részint a holdbéli gyíkoknak nyújt helyi kikapcsolódási lehetőséget. Mint azt kiszámoljuk a Föld-Hold 1300ms minimális pingideje ugyanakkor alkalmatlan arra, hogy valós idejű játékokban vegyenek részt.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .