ZO122 – A király visszatér

ZO122 – A király visszatér! Zártosztály Podcast

Álmodnak-e az elektromos bárányok villanypásztorral?🐑
Jön a LinkedIndia az iNdroid telefonra?🤝
Új irodai kiegészítők: lábpedál és VR szemüveg! 🥽
Minecraft-cheerleaderek a VR-NFL-ben? 🏈

A ZÁRTOSZTÁLY PODCAST 122. ADÁSA

Intézetünk vendége ismét Isti a Híd Nyugatra podcastból akit, hogy össze ne keverjük azzal az Istivel, aki a Kultúr Sufni podcastból szokott hozzánk átruccanni, II. István néven is szoktunk emlegetni. A számozás ne tévessze meg senkiben a mélyben rejtőző minőségellenőrt: Isti profizmusának köszönhetően az adás ismét első osztályúra sikerült!

Első bemelegítő témaként megpróbálunk elmerülni a streamelést támogató kiegészítők világában. Az Isti által is használt Elgato Streamdeck lehetővé teszi gyakran használt funkciók hozzárendelését külső gombokhoz. De mi van akkor, ha a játékos nem akarja elengedni billentyűzetet, és a külső gombokon matatni? Erre készült az új kiegészítő, a streamer lábpedál! Ezen a vonalon történelmi megemlékezést tartunk a gépíró(nő)k által régente használt, a magnetofont indító/megállító lábpedálról. Kitaláljuk továbbá a futóegeret, amely a lábbal irányítható görgő segítségével mozgatja át a tunya testrészeket, valamint ennek a fitneszlabda alapú változatát, amin ugrálva kattintani is lehet!

Adásunk felvételekor Írországban sem volt túl erős a tél, amit itthon is már szinte csak h-írből ismerünk. A világ más, szerencsésebb oldalán számos influencer panaszkodott a Tesláik téli problémáira. A befagyó ablakok, tükrök és a kerékjáratot eltorlaszoló, veszteséghő híján el sem olvadó hó miatt mi nem pörölnénk, elfogadnánk a havat – és a Teslákat is!

Kiváltképp, ha kapunk hozzá az egyelőre csak a kínai belpiacon elérhetővé vált karaoke mikrofon készletet is! Ennek és a hangot a külső hangszóróba kivezető megafon funkciónak a segítségével újfajta karaoke-gyorsulási (vagy legalább hang-) versenyeket lehet tartani a városi dugóban. Mivel a karaoke bemutatta, hogy az emberek nagy része több önbizalommal rendelkezik, mint énektudással, a találmány némi fejlesztéssel akár tömegoszlatásra is alkalmassá tehető!

Nincs adásunk, ahol ne találnánk űrrel kapcsolatos meglepetéseket. Az amerikai űrhadtest nyilvánosan bejelentette, hogy két megfigyelő-műhold megfigyelő műholdat bocsát fel. Ezek a kísérleti műholdak a tervek szerint az űrben fogják megvizsgálni a fent keringő, az amerikaiak számára ismeretlen űreszközöket. Nem lett számunkra tiszta, hogy mi a terv akkor, ha kivetni valót találnak mások eszközeiben? Belökik az óceánba? Vagy tesznek a szenzorokra egy büntetőcédulát, hogy „várlak az igazgatóiban tanítás után”? Esetleg nyitnak egy holdi reklamációs központot azoknak, akiknek nem tetszett ez az eljárás?

Itten a szeretet ünnepe lesz, ha mindannyian beledöglötök is!

II. István

A sok pályamódosítás miatt ez a kóborló műhold, egy idő után elfogyasztja a magával vitt üzemanyagot. De mégis miből lehetne az űrben energiát nyerni? Hát ott az a közeli csillag, amit Napnak nevezünk. Miért ne használjuk fel a belőle kiáramló energiát? Ha már a tengerhajózásban visszatért a vitorlázás, akkor az űrhajózásban miért nem próbálkozunk meg ugyanezzel? Az Artemis misszióban űrbe juttatott napvitorlás űreszköz indítását nagyon reméljük, hogy nem az Alexára fogják bízni.

India elindította a saját mobil operációs rendszerének fejlesztését. A hatalmas ország vezetői megelégelték a függőséget és megkezdték az előkészületeket arra, hogy le tudjanak válni a külföldi szolgáltatókról. Ha az ország méretét és lakosságát tekintjük, lehetséges, hogy nemsokára kialakíthatják a saját szolgáltatásaikat, amelyeket méretgazdaságosan tudnak önmaguknak működtetni, csökkentve kitettségüket a nagyhatalmak felé. Ki tudja, mikor fogják a LinkedIndia, Indibook, Indagram, Twindia (Twitter/Tinder 2-in-1) szolgáltatásaik indításával kiüríteni a nagyok zsebeit? Bollywood már megmutatta, hogy képes akkora box-office dobásokra, mint Amerika. Hallgatóinknak javasoljuk, hogy bizonyítékképpen legalább a trélerét nézzék meg a Netflixen nemrég megjelent szuperhősfilmjüknek!

Ekkora közönség mellett nem csoda, hogy a nemzeti sportjukban nem csupán világbajnokok, de az annak közvetítési jogait birtokló HotStar Network 300 millió előfizetőt tudhat magáénak. Nem véletlen talán, hogy a krikett nagy pillanatait megörökítő NFT-k piaca is gigantikusnak ígérkezik.

Az NFL-t is be akarják mozgatni a metaverzumba. A jövőben akár a teljes meccset egy játékos szemszögéből is végig lehet élvezni. A woke mozgalom miatt az amúgy túlszexualizált cheerleadereket szögletes Minecraft emberkékkel lehet helyettesíteni, illetve megjelenítésüket akár előfizetés-függővé lehet tenni.

A VR élmény teljessé tehető, ha a virtuál-Walmartból hazaszállított ételeket az Amazon Astro robotja a kezünk alá hordja, esetleg még meg is melegíti előtte! (A sört hűti, természetesen.)

A gyengénlátók számára a külvilág képét a karjukra rezgésként átvivő eszköz hatalmas segítség lehet. Ezt viszont el tudjuk képzelni a VR szemüvegek kiegészítőjeként is: az eszköz segítségével például a tömegközlekedés során sem kellene a VR szemüveget levenni, mert környezetünket közvetlenül a karunkon érezhetjük!

A kertek karbantartásának unalmas fűnyírását birkákkal megoldani régi módszer, azonban a birkák fenntartási költségei és a munka velük nem fér bele felgyorsult mindennapjainkba. Az általunk feltalált szuperzöld bér-ka szolgáltatás tudna ezen segíteni, de megvalósítására még befektetők (és birkák) jelentkezését várjuk! Addig marad a villanybárány, amely hagyományos benzines fűnyírók okosítását vállalja.

Adásunkból politikai áthallás miatt kimaradt filmes gag

Ebben az adásunkban a szokásosnál több filmes referencia hangzik el, aminek egy része a vágás áldozatává vált. Ezeknek a megtekintését javasoljuk mindenkinek!

A teljesség igénye nélkül:

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .