ZO064 – 1000000 trolltartó

ZO064 – 1000000 trolltartó Zártosztály Podcast

Az internetes trollokat ridegen tartják. Trollt trollkodni céltalan.

Vendégünkre ráöntjük a híreket, majd elveszünk a hibás bitek tömkelegében.

A Zártosztály Podcast 01000000. adása

A bináris számokban az a jó, hogy minden második kerek! Ezúttal azonban hat nullás gömbölyűséget értünk el, amit méltón megünnepelendő, nem kisebb személyiségek látogattak a virtuális stúdiónkba, mint Jesus Cesar Napoleon, aki mostanában a latino bandáknál megszokott módon JCN-nek nevezteti magát.

Az átlagosnál is jobban rákészültünk adásunkra, teljesen felépített, egymásra épülő, finoman cizellált, széles hallgatóságot megcélzó műsorfolyammal. Az adásszerkezetet szerkesztőségi ülésen átgondoltuk és az utolsó pillanatban érkező friss anyagoknak is találtunk helyet a megfelelő blokkban.

A felvétel a haladás jegyében a Zencastr videós beta verziójával lett indítva, hogy ne csak halljuk, de lássuk is egymást. A kamerákat és mikrofonokat teszteltük, a műsorrendet pedig a szokott módon a Notion-on osztottuk meg egymással. Így jól felkészülten dőltünk hátra, az adás előtti kávé megnyugtató melegével megtámogatva.

A felvétel eleinte zökkenőmentesnek ígérkezett, azonban már a No comment szekciónk elején csattant rajtunk a zár, mint felelőtlen Cellmate használókon az erényöv. Elsőként a video kezdett el csúszkálni, majd Benedict kb. a Föld-Hold távolságnak megfelelő késleltetéssel kezdett reagálni, amit rutinnal kompenzálva, párhuzamos monológokat mondtunk fel a témákban.

Pedig már az első részben is olyan érdekességek miatt fogtuk a fejünket, mint a CDC új maszkviselésre buzdító kampánya a maszkos Pennywise-zal, vagy a sötét oldalra átálló Microsoft Word, illetve az Apple Maps XXI. századba lépése.

Már-már kinavigáltuk magunkat, mint egy Cowboy a szmogfelhőből, és begyorsítottunk, mint egy négykarikás villany Porsche, amikor új problémák álltak elő. Nem csak az önvezetés fejlesztésébe végre beszálló Toyotának vannak problémái ezekkel a fránya új villanytechnológiákkal, de sajnos nekünk is elkezdett elmászni a műsorunk, mint a Hyundai új négylábú terepjárója. Nem véletlen vásárolták fel a Boston Dynamicsot, most már hibrid kerekes-lábas terepjárók fejlesztésére adták a fejüket! Képzeljük el ebből a koreai BigFoot verziót: nagy, szőrös lábakkal!

Mi viszont kezdtük fogni a fejünket, mint a macskává és mémmé vált ügyvéd a Zoomon! Gyanúsan egybevágott ennek a filternek a „véletlenül” fent felejtése a Zoom filterek publikus elérhetőségének bejelentésével. Talán egy újfajta reklámkampány stílus megszületésének voltunk szemtanúi? Ki tudja?

Innentől teljesen vakon próbáltunk továbbhaladni az emlékképeinkben élő híreken, ugyanis ránkkattant a technológia erényöve, és az adás további részére Notion teljese mértékig elérhetetlenné vált. Mivel nem támogatott minket a cikkek tartalma, a szokásosnál is csapongóbb módon próbáltuk puszta emlékezetből felidézni azok tartalmát. Úgy éreztük magunkat, mint szárnyaszegett hattyú, vagy mind Donald Trump, aki a hírek szerint a választási vereséget jobban viseli, mint azt, hogy kitiltották a Twitterről, és még akkor sem engedik vissza, ha újra elnök lesz. Azt pletykálják, a volt elnök analóg csipogásra váltott, és papírra rögzíti a magvas gondolatait.

Annyira megilletődtünk, hogy alig találtunk jó ötleteket, mire is költhetné Jeff Bezos a vagyonát? Felfoghatatlan az összeg, bár számunkra az 50.000.000 eurónyi bitcoin is sok, aminek a hozzáférését egy német férfi „felejtett el” amikor lefoglalták tőle.

Nem úgy, mint azok, akik a Cyberpunk 2077 és a Witcher forráskódját lopták és árverezték el! Bár nem tudjuk a végső árat, a villámár 7M USD volt. Elgondolkodtunk, azon, hogy ha Musk nemrég 1,5 milliárd USD értékben vásárolt bitcoint, valamint nemsokára Teslát is adnak majd bitcoinért, nincs-e a kettő között valami összefüggés? Hiszen nemrég még azzal hencegett, hogy a Tesla el fog tudni akár egy Witcher-t is futtatni?

Csak futólag említjük meg búcsúzóul, hogy akár 128*72 pixel felbontásban is lehetséges modern videojátékokat futtatni, bár el sem tudjuk képzelni, mennyire nehéz lehet ilyen kockásan FPS-ben célozni. Ez az igazi kihívás, nem a lag és a holdi latency!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .