ZO184 – Morbid kíváncsiság

ZO184 – Morbid kíváncsiság Zártosztály Podcast

💉 Állatkísérletek után jönnek az emberi Neuralink próbálkozások! 🧟‍♂️
Hiába pusztultak el tömegesen az állatok, máris önkénteseket keresnek az agy-számítógép csatolás tesztelésére. A cél nemes, de mekkora lehet a kockázat? 😱
🍦😱 Mi történt a McFlurry kanálával? A McDonald’s elkövette a lehetetlent! 😳
🤔 Elképzelhető-e focimeccs mindössze 22 emberrel a Marson? Bár a kisebb gravitáció lehetővé tenne szuperrúgásokat… 💪A válasz meglepő! 🌎⚽🤣
❓ Leszoktathatók az emberek a dohányzásról mágneses agystimulációval? 🚭⚗️🧠

Cyber Flurry

McDonalds: McFlurry, kanalak

A beszélgetésben szóba került a McDonalds új McFlurry doboza, ami már háromrétegű papírdoboz, és nem adnak hozzá kanalat. Korábban a keverőkanál volt rábiggyesztve egy pálcára, amit oda is adtak. Most külön kis fa kanalat kaptak hozzá. Ez nagy csalódást okozott a beszélőnek, aki szerint ezzel elrontották a termék egyik legjobb részét.

Törhetetlen Cybertruck

Tesla Cybertruck töréstesztje

A beszélgetés említést tett a Tesla Cybertruck botrányos töréstesztjéről, amikor egy acél golyót dobtak az ablakának, ami összetört. A teszt azt mutatta, hogy bár maga a karosszéria kevéssé sérült, az utasok biztonsága kétséges. A modern autók éppen azért töredeznek darabokra ütközéskor, hogy elnyeljék az energiát.

BMW Ballastic

A BMW megalkotta a lövedékálló autót, ami akár egy valódi tank! 💥🔫

A német luxusautógyártó új 7-es sorozata már golyóálló felszereltséggel is kapható. Ezzel a BMW belépett a gyárilag páncélozott, „ballisztikus” járművek piacára, amin eddig főleg a Mercedest és a Bentleyt láttuk. A részleteket persze titkolják, de az biztos, hogy ezek az autók képesek megvédeni az utasaikat a lövedékektől és gránátoktól is. Míg a hagyományos autók karosszériája ütközéskor összetörik, hogy elnyelje az energiát, addig a páncélozott verzió sértetlen marad – és megóvja az utasok életét. Persze az ár is ennek megfelelő: többszöröse egy alap 7-esnek. De, aki megengedheti magának, annak ez a legbiztonságosabb autó az utcán! 😎

Fóliába csomagolt műholdak

🛰️A SpaceX új Starlink műholdjai fóliába csomagolva keringenek a Föld körül! ✨📡

A Starlink internetszolgáltatáshoz szükséges műholdak eddig rengeteg panaszt kaptak, mivel túlságosan fényesek és zavarják a földi távcsöves megfigyeléseket. Most új, fényvisszaverő bevonattal látták el őket, hogy kevésbé tűnjenek fel az éjszakai égbolton. De vajon tényleg a csillagászok érdekeit tartják szem előtt? Az asztronómusok szerint ez csak látszatmegoldás, a probléma gyökerét nem orvosolja. Ráadásul a fóliázás más célt is szolgál: így a műholdak nehezebben követhetők földi radarokkal, hiszen alig verik vissza a rádiójeleket. Lehet, hogy a SpaceX valójában a katonai/kém műholdakkal való ütközések elkerülését szeretné megelőzni? Az indok bármi is, tény, hogy most fényvisszaverő csomagolásban keringenek az égen! 🛰️

22 telepes

22 embernyi kolónia és foci a Marson

A Marsra tervezett emberi kolónia optimális létszámát elemezték a beszélgetésben. A kutatók szerint legalább 22 ember szükséges egy 28 éves ciklus fenntartásához. Csak szociológiai szempontokat mérlegeltek, nem a teljes benépesítést. Ezután viccelődtek, hogy 22 emberrel nem lehet focizni a Marson, mert nincs ellenfél. Megemlítették a marsi gravitációt, ami lehetővé tenné a nagy rúgásokat, de a labdát adnák nagyobbra.

Füstölgő mágnesek

Dohányzás leszoktatása mágneses agystimulációval

Kísérletekről számoltak be, melyek szerint mágneses agystimulációval csökkenthető a dohányzás iránti vágy. Megemlítették, hogy ezt a módszert lehetne alkalmazni az elhízás visszaszorítására is. A marsi kolóniában sem lehetne dohányozni, mert nincs levegő és oxigén pótlás.

NE uralink!

Neuralink kísérletek állatokon és embereken

A Neuralink agy-számítógép interfész tesztelése során sok állat elpusztult. Ennek ellenére önkénteseket keresnek az első emberi kísérletekhez. A cél a mozgáskorlátozott emberek életminőségének javítása lenne. De a módszer veszélyeit is megemlítették.

Beszélgetések a GPTvel

ChatGPT beszédképessége

A beszélgetésben szóba került, hogy a ChatGPT már nem csak írni, hanem beszélni is tud. Hangot kapott, így már nem kell hosszú gépelt válaszokat bemutatni, hanem meg lehet kérdezni, és a választ halljuk is. Ez azért fontos, mert sokaknak gondot okoz a szövegértés és fogalmazás manapság, a mesterséges intelligencia viszont képes értelmes, emberi hangon válaszolni a feltehető kérdésekre.

Spotify podcastok gépi fordítása

A Spotify hamarosan elkezdi a podcastok gépi fordítását és más nyelven való közzétételét emberi közreműködés nélkül. Átírja az elhangzottakat, lefordítja őket, majd a felvétel eredeti hangján, de más nyelven adja vissza azokat. Ez azt jelenti, hogy akár a saját podcastunkat is hallhatjuk majd idegen nyelven, a beszélők eredeti hangjával.

Örökbefogadott kiskutyák

Sony Aibo robotkutyák újrahasznosítása idősotthonokban

A Sony visszagyűjti az elhasználódott Aibo robotkutyáit, és felújítva idősotthonoknak adományozza őket, ahol az időseknek kedves társként szolgálnak. Így ezek a kidobásra ítélt eszközök még hasznos célt tudnak szolgálni, az idősek örömére. A Sony ingyen biztosítja hozzájuk a szükséges felhőszolgáltatást.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .